
Ekrānsāviņš no ugis.kugis/Instagram
Gards ēdiens, ko novērtēs ikviens veģetārietis. Kas ir svarīgi – tā pagatavošana neprasīs ilgu laiku. Ar recepti savā Instagram dalījies Uģis Kuģis ar sievu Lindu Livzenieci.
Nepieciešams:
Garšvielas:
- brūnais cukurs;
- koriandrs malts;
- kurkuma;
- melnās sinepju sēklas;
- svaigs ingvers;
- asefetīda;
- garam masala;
- sāls.
Sastāvdaļas:
- baklažani (2x vidēji);
- mājas siers 400g (panirs jeb tējas siers);
- tomātu biezenis;
- ghī (ēdamkarote) uzkarsē un apcep garšvielas;
- eļļa (kurā fritēt) 400g;
- svaigas koriandra lapas.
Pagatavošana:
Ingveru sīki sakapā.
Pannā liek gī sviestu pieber sinepju sēklas, pieber ingveru un asefetīdu, kā arī tomātu biezeni. Visu smuki samaisa, pievieno kurkumu un maltu koriandru.
Visu samaisa un atstāj uz 10 minūtēm cepties.
Tikmēr sagriež mazākos gabaliņos baklažānus un tējas sieru.
Karstā eļļā apcep sieru, kamēr tas ir zeltaini brūns.
Apcep arī baklažānus.
Kad siers un baklažāni apcepti, tos ieber pannā ar mērci, pieber cukuru, sāli un garam masalu. Visu apmaisa, pārber ar svaigu koriandru un gatavs!
Izmēģini arī:

Ekrānsāviņš no ugis.kugis/Instagram