Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Lieliskā burkānkūka ar bumbieriem

Foto: ekrānšāviņš no edamskaisti/Instagram

Foto: ekrānšāviņš no edamskaisti/Instagram

Laiks nestāv uz vietas un dārzs jau šobrīd ir pilns ar visādiem labumiem, piemēram, sulīgiem un kraukšķīgiem burkāniem. Laiks pagatavot šo gardo kūku! Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edamskaisti!

Nepieciešams (3 biskvīti 18-20cm diametrā):

Biskvīts:

  • 4 lielas olas;
  • 100g cukurs;
  • 85g smalki rīvētu burkānu;
  • 60g milti;
  • 40g kukurūzas ciete;
  • Saujiņa valriekstu;
  • 1 tējkarote soda;
  • Šķipsniņa sāls.
Bumbieru pildījums:
  • 2 lieli bumbieri;
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas ciete;
  • 100ml ūdens.
Glazūra:
  • 400g krēmsiers;
  • 100ml saldais krējums/auzu putojamais krēms;
  • 50g baltā šokolāde;
  • Saldinātājs (ap 15 pilieniem flavor drops jeb 3–4 ēdamkarotes cukurs/stēvija).
Pagatavošana:

Bļodā iesijā miltus, pievieno cieti, sāli un sodu.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

Pie olbaltumiem pievieno 50g cukura un saputo stingrās putās, atsevišķi saputo dzeltenumus ar palikušo cukuru, kamēr masa trīskāršojas.

Dzeltenumu masu iemaisa miltu masā, tad iecilā olbaltumu masu un visu rūpīgi un maigi izmaisa, pievieno smalki rīvētus burkānus, kapātus valriekstus un izmaisa.

Masu sadala trīs daļās un cep 175 grādos apmēram 10-12min, veidni izklājot ar cepampapīru un maliņas iesmērējot ar sviestu.

Gatavos biskvītus atdzesē.

Katliņā liek smalki sagrieztus bumbierus, karsē un pievieno ūdenī izšķīdināto cieti. Maisot karsē ap 10min, kad masa gatava, noliek malā atdzist.

Bļodā saputo krēmsieru ar saldo krējumu un saldinātāju, pievieno izkausētu šokolādi un vēl mazliet saputo. Sagatavoto krēmu liek konditorejas tūtā.

Liek kopā kūku, pirmajam biskvītam apkārt pa perimetru liek krēmu, vidū bumbieru masu, tad tā pat nākamo slānī, beigās apsmērē kūku ar palikušo krēmsiera krēmu un liek ledusskapī uz pāris h vai nakti, lai atpūšas.


Izmēģini arī šīs receptes:

Recepte: Arbūza salāti, kas pārsteigs garšas kārpiņas

Madara Raabe lutina dzīvesbiedru ar siltajiem mocarellas salātiem

Sezonas gardums – sēņu mērce ar jaunajiem kartupelīšiem

Foto: ekrānšāviņš no edamskaisti/Instagram

Foto: ekrānšāviņš no edamskaisti/Instagram

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas