Ilustratīvs foto. Foto: RitaE/Pixabay
Ko darīt dienās, kad laika ir tikai tik, cik ir, bet ēst gribas? Laiks ķerties pie makaroniem! Raksta turpinājumā atradīsi 5 vienkārši pagatavojamus ēdienus, kuru sastāvā ir makaroni.
Recepte: Pastas salāti ar vistu un ananāsu
Nepieciešams (~900g gatavo salātu):
- 200g pilngraudu vai parasto makaronu (svars vārītiem, apt. 3 saujas nevārītu);
- 400g vistas filejas (8 gb. pa 50g);
- 1 paprika;
- 200g konservēta ananāsa vieglā sīrupā;
- Garšvielas vistas gaļai, 1 ēdamk. majonēzes, 1 ēdamk. tomātu mērces;
- Mērcei: 3 ēdamk. majonēzes, 1 ēdamk. skābā krējuma, 1 ēdamk. maigu sinepju;
- Sāls pēc garšas
Vistas filejas gabaliņus liek traukā, apkaisa ar garšvielām, samaisa ar ēdamkaroti majonēzes un tomātu mērces, noliek ledusskapī uz 30-40 minūtēm savilkties.
Makaronus izvāra, noliek atdzist.
Vistas filejas gabaliņus apcep uz pannas (apm. 3 minūtes no katras puses). Atdzesē.
Papriku sagriež nelielos gabaliņos, ananāsu vidēja izmēra (vai mazākos) gabaliņos, kad vistas fileja atdzisusi, arī to sagriež. Visas sastāvdaļas un pastu liek traukā. Samaisa mērces sastāvdaļas, pievieno un iejauc salātos. Pēc garšas pievieno sāli.
Gatavos salātus noliek uz brīdi ledusskapī savilkties. Pirms pasniegšanas dekorē ar ananāsu šķērītēm un papriku.
Recepte: Rozā makaroni
Nepieciešams:
- jebkura pasta pēc gaume + ūdens, sāls, pilīte eļļas;
- vārītas bietes;
- Feta siers;
- Pāris ķiploka daivas;
- svaigs koriandrs
Uzvāra ūdeni, tam pievieno sāli, nedaudz eļļas un liek vārīties jebkurus makaronus.
Kamēr tie varās, blenderī liek vārītas bietes, Fetas sieru (jo vairāk siera, jo mērce krēmīgāka) un ķiploka daiviņas.
Visu sablendē – var pievienot klāt svaigu koriandru un pavisam nedaudz šķidrumu no makaronu vārīšanas – visu kopā sablendē viendabīgā masā.
Izvārītos makaronus liek uz šķīvja, pa virsu liek mērci, apmaisa un pa virsu vēl var likt sadrupinātu sieru.
Recepte: Makaroni ar sieru bez piepūles
Nepieciešams:
- Paciņa fetas siera;
- Ķiploki;
- Mazie tomātiņi;
- Baziliks;
- Olīveļļa;
- Makaroni
Fetas sieru ieliek stila traukā, pieliek ķiplokus un mazos tomātus, apber ar baziliku un olīvelļu. Liek krāsni uz 200° uz kādam 10-15min.
Pa to laiku vāra makaronus, nav svarīga forma.
Pēc tam visu sajauc kopā.
Recepte: Roltons ar vistu
Nepieciešams:
- Vistas fileja;
- Garšvielas;
- Sojas mērce;
- Saldēti dārzeņi;
- Roltons;
- Saldskābā mērce ar ananāsiem
Vistas fileju sagriež gabaliņos, iemarinē ar savām garšvielām un sojas mērci.
Pēc laika liek cepties.
Pievieno saldētus dārzeņus, pēc izvēles.
Aplej roltonus, kad gandrīz gatavi, pievieno vistai un dārzeņiem, pielej saldskābo mērci ar ananāsiem.
Recepte vakariņām: Spageti ar gaļas bumbiņām
Nepieciešams:
- 500 g spageti;
- 500 g liellopu maltās gaļas;
- 1 sīpols;
- 3 ķiploka daiviņas;
- 1 ola;
- 2 tomāti;
- 2 tējkarotes tomātu pastas;
- Nedaudz miltu;
- Maltie pipari, sāls.
Gatavo gaļas bumbiņas – sagriez smalkos gabaliņos sīpolu, liec klāt maltai gaļai, pievieno sāli, piparus un olu, visu kārtīgi samaisi;
No maltās gaļas pagatavo bumbiņas, apviļā miltos un liec uz pannas cepties;
Kastrolī uzvāri sālsūdeni un liec tajā vārīties spageti;
Viegli apceptajām gaļas bumbiņām pievieno sagrieztus tomātus un sautē;
Tomātu pastu samaisi ar nedaudz ūdens un pievieno bumbiņām;
Pievieno arī sāli un piparus (vari pievienot arī citas garšvielas), atstāj uz plīts sautēties, kamēr ūdens iztvaikojis un gaļas bumbiņas kļuvušas mīkstas;
Kad spageti gatavi, nolej tiem ūdeni, pievieno nedaudz olīveļļas un liec klāt uz pannas gaļas bumbiņām un samaisi.
Ilustratīvs foto. Foto: RitaE/Pixabay