Tūlīt jau klāt Līgo svētki – laiks pagatavot bezgala vienkāršu Jāņu sieru. Šo recepti raidījumā "360TV ZIŅneši" Jūrkalnes etnogrāfiskā ansambļa vadībā “Maģie Suiti" apguva arī Skaidrīte Nitiša.
Nepieciešams:
- 3 litri piens – vislabāk, ja īsts lauku piens;
- 1 bundža skābā krējuma – jo treknāks, jo labāk;
- 4 olas;
- 2 ēdamkarotes sāls, ķimenes
Liek karsēties pienu.
Tikmēr kopā sajauc krējumu, olas, sāli un ķimenes – visu samaisa.
Var likt klāt jebkuras garšvielas – zaļumus vien ieteicams piena masā iejaukt tuvāk procesa beigām.
Kad piens jau remdeni silts, tam pievieno sakulto olu un krējuma masu.
Turpina karsēt un lēnam maisa.
Vienā brīdī piens sāk pārsloties un saiet kunkuļos – tad to masu iekāš caurdurī, kas izklāts ar marlīti un notecina lieko šķidrumu.
Sieru liek zem sloga.
Ja pagatavosi no rīta, vakarā varēsi jau baudīt!
Ielūkojies arī video – tur būs recepte, kā šo sieru pagatavot laukā uz dzīvas uguns.
Izmēģini šīs receptes:
Eksotiskas Jāņu siera receptes, kuras izmēģināt jau šajos Līgo svētkos