Foto: ekrānšāviņš no kitija_egmane/Instagram
Dažreiz pusdienās tā vien gribas kā gardi paēst, ilgu laiku nepavadot pie plīts. Izmēģini šo recepti un sapratīsi, cik universāls ēdiens ir gudrie graudi. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @kitija_egmane!
Nepieciešams:
- gudrie graudi;
- 2 gb vistas filejas;
- 1/2 sarkanā paprika;
- 1/2 dzeltenā paprika;
- 1 sīpols;
- 2 burkāni;
- saldais krējums;
- 1 ēd/k kausētais siers;
- vistas garšvielas;
- drupināti ķiploki;
- sāls
Pagatavošana:
Izvāri gudros graudus.
Sagriez vistas fileju un dārzeņus.
Uz pannas apcep sīpolu! Kad tie mazliet apcepušies, pievieno burkānus – nedaudz apcep visu kopā!
Pievieno vistas fileju un turpina cept, līdz vista gandrīz gatava.
Pievieno arī papriku.
Kad vista un dārzeņi apcepušies, nogriež zemāku temperatūru un pievieno saldo krējumu – daudzums atkarīgs, cik biezu vai šķidru mērci gatavosi. Ja patīk vidēji bieza, pielej gandrīz visu 330ml paciņu. Pievieno arī 1 ēd/k kausēto sieru un zem vāka sautē ~10min, nedaudz pa vidam apmaisot!
Pasniedz ar tornī izveidotu gudro graudu porciju, apkārt apliek mērci, dekorē ar baziliku un tas viss!
Izmēģini arī šīs receptes:
Foto: ekrānšāviņš no kitija_egmane/Instagram