Neticami garšīgs un viegli pagatavojams deserts, kas uz personu izmaksā vien aptuveni 1.10 EUR? Vai tāds maz ir iespējams? Horeogrāfe un digitālā satura veidotāja un šova “Ir talants!” tiesnese Linda Šeļakova-Paulauska par to ir simt procenti pārliecināta, tāpēc kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski tādu iemācīs pagatavot arī Tev!
Šokolādes fondantam nepieciešamās sastāvdaļas:
- Tumšā šokolāde cepšanai ICA 200 g
- Vaniļas saldējums Rimi Smart 450 g
- Kviešu milti Rimi 60 g
- Vistas ola 3 gab.
- Cukurs Rimi Smart 110 g
- Sviests Rimi Smart 110 g
- Piparkūku garšviela 2 g
- Nedaudz sāls pēc garšas
Šokolādes fondanta recepte
- Iesmērē keramiskās formiņas ar sviestu un ieber nedaudz miltu – tā, lai tie pielīp pie trauciņa malām.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Olas sajauc ar cukuru un samaisi.
- Miltiem pieber piparkūku garšvielas un nedaudz sāls. Miltu maisījumu pievieno olas un cukura masai. Pēc tam pievieno šokolādes masu un pildi ietaukotās formiņās. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 13 minūtes.
- Ļauj 1 minūti atdzist, tad izņem no formiņas, to apgāžot.
- Pasniedz ar saldējumu – īpaši iesaku vaniļas vai cigoriņu garšu.
Šo gardumu vari pagatavot jau tagad uz Ziemassvētku laiku vai pieglabāt recepti kādai citai svētku reizei.
Te arī citas receptes, ko mājinieki noteikti novērtēs, bez tam visas šīs receptes vieno vēl kas - to visu izmaksas ir super lētas!
- Dziedātājas Katrīnas Dimantas gatavotais sātīgās vistas un dārzeņu sacepums;
- Edgara un Emīla Kauperu no grupas "Carnival Youth" šmorētais eksotisko lēcu dāls;
- Popdīvas Olgas Rajeckas svētku siļķe kažokā.
Foto: Rimi
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas