Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sarkano lēcu dāls "Carnival Youth" gaumē: recepte

Dāls ir viens no Indijas virtuves pamatēdieniem, kas ir pazīstams ar savu bagātīgo garšu un uzturvērtību. Tas ir ēdiens, kas gatavots no dažādām lēcām, pupiņām vai zirņiem, un to bieži pasniedz ar rīsiem vai plāceņiem. Sarkano lēcu dāls ir īpaši populārs, jo tas ir ātri pagatavojams un ļoti barojošs. Sarkano lēcu maigā tekstūra un spēja ātri uzvārīties padara šo dālu par ideālu izvēli gan ikdienas maltītēm, gan svētku galdam, un te recepte, kas ļaus to pagatavot tieši tā, kā to dara brāļi Emīls un Edgars Kauperi no grupas "Carnival Youth".

Sarkanā lēcu dāla receptes sastāvdaļas:

  • Sīpols 2 gab.
  • Sarkanās šķeltās lēcas Rimi 250 g
  • Basmati rīsi Rimi Planet 300 g
  • Ingvers 10 g
  • Grieķu jogurts bez piedevām 4 ēdamk.
  • Kokosriekstu piens Rimi Planet 400 ml
  • Tikka Masala mērce Rimi Planet 480 g
  • Čili pārslas 2 g
  • Ķiploks 5 daiva (-s)
  • Sāls, pipari pēc garšas

Sarkano lēcu dāla recepte

  1. Noskalo sarkanās šķeltās lēcas aukstā ūdenī, lai noņemtu lieko cieti. Liec lēcas katlā ar ūdeni (aptuveni 3 daļas ūdens uz 1 daļu lēcu), pievieno šķipsnu sāls un vāri uz vidējas uguns apmēram 10–15 minūtes, līdz lēcas kļūst mīkstas. Kad tās ir gatavas, nolej lieko ūdeni un noliec katlu malā.
  2. Smalki sagriez sīpolus un ķiploku, sarīvē vai smalki sakapā ingveru. Uzkarsē pannā nedaudz eļļas, pievieno sīpolus, ķiploku un ingveru. Apcep uz vidējas uguns, līdz sīpoli kļūst zeltaini un caurspīdīgi (aptuveni 5–7 minūtes).
  3. Tad pievieno pannā Tikka Masala mērci un samaisi. Pievieno vārītās lēcas un kokosriekstu pienu, rūpīgi samaisi visu kopā. Turpini vārīt uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, lai garšas labi sajaucas.
  4. Notvaicē basmati rīsus un pievieno dālam, viegli iemaisot, lai tie uzsūc garšas. Paturi uz lēnas uguns vēl dažas minūtes, lai viss vienmērīgi sasilst un garšas sajaucas. Pievieno čili pārslas pēc garšas, sāli un piparus, pielāgojot garšas intensitāti savām vēlmēm.
  5. Pasniedz sarkano lēcu dālu ar grieķu jogurtu krēmīgumam un svaigumam. Dekorē ar papildu čili pārslām vai svaigiem zaļumiem pēc vēlēšanās.

Te arī citas Rimi receptes iedvesmai:

Eksotiskais lēcu dāls

Foto: Rimi

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas