Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Arbūza salāti, kas pārsteigs garšas kārpiņas

Arbūza salāti. Foto: publicitātes attēls/Foto Viktorija Kožemjakina

Arbūza salāti. Foto: publicitātes attēls/Foto Viktorija Kožemjakina

Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru.

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.

Arbūzu salāti ar ogām un sieru

Sastāvdaļas

  • neliels arbūzs
  • 200 g fetas vai Brinzas siera
  • 3-4 gurķi
  • 200 g zemeņu vai citu vasaras ogu
  • 15-20 bazilika lapas

mērcei

  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • sula no 1 laima
  • miziņas no 1/2 laima
  • 1 tējk. medus

Pagatavošana

  • Sajauc visas mērces sastāvdaļas un atstāj nedaudz ievilkties.
  • Arbūzu sagriez nelielos kubiņos, gurķus un ogas sagriež ripiņās, smalki sakapā bazilika lapiņas.
  • Sajaucot visas sastāvdaļas kopā ar pusi fetas siera, izkārto uz šķīvja.
  • Pārlej ar mērci, pārber ar atlikušo sieru. Pasniedz uzreiz.

Informāciju sagatavoja ELVI sabiedrisko attiecību nodaļa.

Arbūza salāti. Foto: publicitātes attēls/Foto Viktorija Kožemjakina

Arbūza salāti. Foto: publicitātes attēls/Foto Viktorija Kožemjakina

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas