Vasaras olimpiskās spēles Parīzē jau sākušās. Mūsu olimpieši, par kuriem cieši turam īkšķus, saviem vissvarīgākajiem startiem gatavojās ar visu nopietnību, piedomājot arī pie maltītēm.
Piemēram, BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers krāj spēkus ar sātīgu ēdienu: viņ gatavo pastu ar vistu saldskābajā mērcē.
Izmēģini recepti arī tu!
Pasta ar vistu saldskābajā mērcē 2 cilvēkiem
- Gatavošanas laiks: 40 minūtes
- Izmaksas kopā: 2,80 eiro
- Cena par porciju: 1,40 eiro
Nepieciešams:
- 200 g makaronu;
- 1/2 cukīni;
- 3 nelieli burkāni;
- 50 g saldētu zaļo zirnīšu ;
- 150 g cāļu šķiņķu ;
- 180 g saldskābās mērces ar ananasiem ;
- eļļa pēc nepieciešamības;
- sāls un čili pipari pēc garšas.
Pagatavošana
Nomizo burkānus, nomazgā cukīni un sagriez nelielos gabaliņos. Sagriez arī vistas šķiņķīšus. Uzvāri ūdeni ar šķipsnu sāls, verdošā ūdenī liec makaronus un vāri, līdz tie gatavi (apmēram 6–8 minūtes). Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un notecini.
Pannā (vislabāk vokpannā) uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep burkānus, pēc tam šķiņķīti, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Tad pievieno un apcep cukīni gabaliņus, visbeidzot – zaļos zirnīšus. Visu nedaudz pasautē.
Kad dārzeņi un šķiņķis gatavi, pievieno saldskābo mērci ar ananasiem un kārtīgi sajauc, rūpīgi iemaisi izvārītos makaronus, pēc garšas pievieno sāli un čili piparus.
Informāciju sagatavoja
Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.
Pasta ar vistas mērci. Foto: Rimi publicitātes attēls