Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Napoleons

Napoleons. Foto: publicitātes foto

Napoleons. Foto: publicitātes foto

Kurš gan nav baudījis šo vieglo un gardo kūku. Tā pagatavošana aizņems laiku, bet rezultāts noteikti neliks vilties. Nu, ko – uz virtuvi un sākam.

Nepieciešams (kārtām):

750g miltu + 50g miltu cepampapīram;

400g sviesta;

180g piena;

100g krējuma;

2 olas;

1/2 tējkarotes sāls

Nepieciešams (krēmam):

400g saldā krējuma (ne mazāk kā 30%);

0,6l piena;

300g cukura;

3 olas;

80g kukurūzas cietes;

100g sviesta;

Vaniļas cukurs;

Pagatavošana:

Lielā bļodā iebērt 750g miltu un turpat sarīvēt 400g sasaldēta sviesta, ik pa brīdim ielikt sviesta gabalu miltos, lai būtu ērtāk rīvēt. Rodas sviesta skaidas un, kamēr sviests nav izkusis, tās jāsajauc ar miltiem.

Masas centrā izveidojam nelielu bedrīti, kur ieberam 1/2 sāls, iesitam divas olas, pievienojam 100g krējuma un ielejam 180g piena. Sastāvdaļām jābūt aukstām, tikko izņemtām no ledusskapja. Samaisām šķidro daļu un pamazām to sajaucam ar sviesta skaidām. Pārliekam masu uz galda un veikli samīcām kukulītī, galda virsmu jāapber ar miltiem un auksto mīklu jāsadala 12 gabalos. Saplacinām gabaliņus, uzliekam uz šķīvja, pārklājam ar pārtikas plēvi un ieliekam ledusskapī vismaz uz stundu.

Kamēr mīkla atsalst, sākam gatavot krēmu. Nelielā katliņā ielejam 600g piena, pievienojam vaniļas cukuru, uzliekam uz plīts un gaidām, kad sāks vārīties.

Tikmēr atsevišķā katliņā ieberam 300g cukura, iesitam 3 olas un pievienojam 800g kukurūzas cietes. Visu kārtīgi izmaisām, lai nepaliek nekādu kunkulīšu. Uzvārīto pienu ar mazu strūkliņu ielejam maisījumā. Kad masa kļūst viendabīga, tad liekam uz plīts. Nepārstājot maisīt uz lēnas uguns (karstums ir zemāks par vidējo), izveidojas ķīselim līdzīga masa. Nepārtraukti jāmaisa, citādāk masa var piedegt.

Kad masa sāk sabiezēt un rodas pirmās uzvārīšanās pazīmes, izslēdzam plīti, pievienojam 100g sviesta un maisām, kamēr tas izkūst. Rezultātā izveidojas maigs un viendabīgs krēms, kas pēc atdzišanas ir gatavs smērēšanai uz tortes kārtām. Ieliekam traukā, pārklājam ar pārtikas plēvi un ieliekam ledusskapī, lai pilnībā atdziest.

Izņemam mīklas gabaliņus, izrullējam 2mm biezumā uz cepampapīra, kas noklāts ar miltiem. Mīklai uzliekam virsū 24cm lielu diametrā konditorejas riņķi. Mīklas atgriezumus atstājam uz tā paša cepampapīra, jo noderēs tortes dekorēšanai. Mīklu saduram ar dakšu, lai neuzpūšas un neparādās tukšumi.

Uzsildīt cepeškrāsni 220°C karstumā. Mīklu cept cepeškrāsnī vairākas minūtes, kamēr tā kļūst zeltīta. Apmēram 8-10 minūtes. Pēc tam uzliekam uz citas pamatnes. Atgriezumus, kas rodas veidojot vienādas pamatnes, ielikt citā traukā. Beigās mums ir 8 kārtas un pilns trauks ar trauslajiem atgriezumiem tortes dekorēšanai.

Tagad ir jāsaputo 400g saldā krējuma (30%). Kad krējums ir saputots, pievienojam auksto krēmu, kuru pirms sajaukšanas ar saputoto saldo krējumu, samaisām līdz viendabīgai masai. Krēms ar saldo krējumu tiek maisīts, līdz izveidojas plombīram līdzīgs krēms. Nežēlojot izveidoto krēmu, uzklāt pusi no tā uz katras kārtas gludākās puses. Otru pusi uzklāt uz tortes sāniem, lai visa torte būtu noklāta ar krēmu. Pēc tam torti ielikt ledusskapī uz pusstundu.

Tikmēr smalki sadrupināt atgriezumus ar rokām un ar tiem noklāt no ledusskapja izņemto torti no visām pusēm. Ielikt ledusskapī uz diennakti. Nākamajā dienā Napoleona torte ir gatava ēšanai!

Pagatavo arī šīs kūkas:

Recepte: Sarkanbaltsarkanā kūka “Sarkanais samts”

Recepte: Melleņu kūka ar saldo krējumu

Napoleons. Foto: publicitātes foto

Napoleons. Foto: publicitātes foto

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas