Šašliks. Foto: Pixabay
Laiks paliek arvien siltāks un grillēšanas sezona sāk uzņemt apgriezienus. Viens no tradicionālākajiem ēdieniem, ko liekam uz iesma un grillējam ir cūkgaļas šasliks. Taču, lai tas izdotos sulīgs, ir jāņem vērā vairākas nianses.
Šašlika pagatavošanai ieteicams izvēlēties svaigu un atdzesētu galu, kurai kārtīgi notecinātas asinis. Svaigāka gaļā būs sausa, spīdīga un vienmērīgā krāsā. Savukārt, ja tiks izmantota atkausēta gaļa, tad tā, pirmkārt, var būt ūdeņaina un, otrkārt, tās struktūra arī nebūs tik vienmērīga.
Tāpat vēlams, lai gaļa būtu bez cīpslām un lieliem speķu gabaliem, jo speķis lielākoties vien izkusīs uz grila. Labs šašliks sanāk, ja gaļai ir nedaudz tauku slānīši, tad šašliks sanāks ļoti mīksts un sulīgs.
Vislabāk izvēlēties to gabalu, kas izvietots gar mugurkaulu kakla rajonā – kakla karbonādi. Filejas gaļu nav ieteicams izvēlēties cepšanai uz uguns, jo tad šašliks iznāk ciets un sauss.
Gaļаѕ gabaliņаm ir jābūt apmēram pusotra valrieksta izmērā. Un visiem gabaliņiem ir jābūt vienādiem. Ja gabaliņi būs pārāk mazi, tad šašliks būs ciets un sauss, bet, ja pārāk lieli, tad gabaliņu vidus var nepaspēt izcepties, kamēr ārpuse jau būs pārvērtusies oglītē.
Lasi arī:
Trīs izcilas marinādes cūkgaļas šašlikam
Ko grilēt, kad gaļa apnikusi? Dažādas idejas citādai grila ballītei
Šašliks. Foto: Pixabay