Kraukšķīgie vistas vrapi. Foto: TikTok / @alexkbfitfood
Viegli pagatavojamie vistas vrapi kļuvuši par populāru maltīti sportistu vidū. Izmēģini šo proteīna bagāto recepti arī tu!
Divām porcijām vajadzēs:
- 200 gramus vistas;
- Sakultu olu;
- 30 g sasmalcinātu brokastu pārslu bez cukura;
- Grilētas paprikas garšvielu;
- Sīpolu granulas;
- Ķiploku granulas;
- Majonēzi;
- 10 g “sriracha” asās mērces;
- 2 ēdamkarotes ūdens;
- Dažas salātlapas;
- Divas tortiljas;
- Rīvētu sieru pēc izvēles.
Pagatavošana:
Sagriez vistas fileju smalkās strēmelēs un pievieno tām kūpinātu papriku, kā arī sīpolu un ķiploku granulas. Sasmalcini brokastu pārslas un pievieno tādas pašas garšvielas kā vistai.
Apviļā vistas strēmelītes sakultā olā un brokastu pārslās. Cep 185 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
Lai pagatavotu mērci, sajauc majonēzi, “sriracha”, grilētas paprikas garšvielu un divas ēdamkarotes ūdens. Ja mērce šķiet pārāk bieza, to ieteicams atšķaidīt.
Iztēlojies, ka tortilla sadalīta četrās vienādās daļās un iegriez vienu no tām ar nazi, lai vrapu varētu viegli pārlocīt. Pirmajā ceturtdaļā pievieno salātus, otrajā tikko pagatavoto mērci, trešajā kraukšķīgo vistu, bet ceturtajā – sieru. Cep no abām pusēm, kamēr vrapi paliek zeltaini brūni un siers ir izkusis.
Lai labi garšo!
Lai uzzinātu vairāk, skaties video!
https://www.tiktok.com/@alexkbfitfood/video/7236031996403731738?_r=1&_t=8eVIpvyZrbF
Lasi arī:
Kraukšķīgie vistas vrapi. Foto: TikTok / @alexkbfitfood