Foto: Pixabay
Kā liecina tehnoloģiju uzņēmuma "Wolt" dati, Latvijas iedzīvotāji karstajās vasaras dienās daudz biežāk ikdienas maltītei izvēlas vieglākus ēdienus. Attiecīgi ēdienreizes pamatā visbiežāk ir dažādos veidos pagatavota vista, vistas kotletēm un šašlikam ieņemot vadošās pozīcijas.
Tāpat jāatzīmē, ka vasarā iedzīvotāji daudz biežāk kā ēdiena piedevas izvēlas salātus – pieaugums par 15%, salīdzinot ar ziemas mēnešiem. Taču arī kartupeļu biezenis nemainīgi ir iedzīvotāju favorītos un tiek pasūtīts vienlīdz bieži kā vasarā, tā ziemā. Savukārt burgeri, lai arī aizvien ir viena no iecienītākajām maltītēm, vasarā tiek pasūtīti par 5% mazāk, nekā vēsākajos gada mēnešos.
"Mūsu novērojumi liecina, ka karstākajās vasaras dienās, kas šovasar nav retums, iedzīvotājiem piegādātie sūtījumi kļūst vieglāki jeb gaisīgāki, taču no uzturvērtību viedokļa pietiekami sabalansēti. Īpaši tas redzams darba dienās, kad pamatā tiek pasūtīti salāti ar dažādām piedevām. Protams, arī grillēšanas sezona nosaka to, ka cilvēki daudz biežāk pasūta šašliku un citus grillētus ēdienus. Kamēr tādi ēdieni kā burgeri, picas un kebabi no ikdienas maltītes ir kļuvuši vairāk par brīvdienu gandarījumu," komentē Mantas Lomsarģis, "Wolt" vadītājs Baltijā.
Kā atvēsinās lietuvieši un igauņi?
Interesanti, ka lietuvieši vasaras karstākajās dienās primāri izvēlas pasūtīt auksto zupu, kas absolūti dominē "Wolt" pasūtījumos. Kamēr igauņi, līdzīgi kā latvieši, dod priekšroku šašlikam un vistas tortiljām.
Latviešiem un igauņiem ir vēl viena kopīga iezīme – izvēloties saldējumu, priekšroka tiek dota vaniļas garšai, kamēr lietuvieši izvēlas melleņu – citrona saldējumu.
Informāciju sagatavoja Velga Freiberga, "Wolt" komunikācijas konsultante.
Foto: Pixabay